Værelserne og din lille familie

Du flytter sammen med din nye "familie". Når du tager på Vedersø Idrætsefterskole flytter du sammen med tre andre på et værelse.

Værelserne består af entre, eget bad og toilet samt selve værelset med køjesenge og skriveborde. Du har har desuden et skab med en aflåselig boks samt en reol til skolebøger o.lign. Alle værelser er nyrenoverede og i rigtig god stand.

"På værelset kan man være sig selv 100%. Og det er i orden at være den, som man er, og man bliver accepteret for den man er"
Trine B

Pige- og drengeværelser

Piger og drenge bor på hver deres værelser men dør-om-dør på elevgangen.

Fra skoleåret 18/19 har vi mixet gangene ud fra at styrke trivslen og det store fællesskab.

Vi har oplevet, at det ofte tager lang tid, før piger og drenge for alvor begynder at blande sig. 

Langt de fleste efterskoler har efterhånden blandede gange i større eller mindre grad, så der er ikke noget revolutionerende i det, men det har alligevel været tankevækkende at høre, hvordan de skoler, vi har snakket med, har haft rigtig gode erfaringer med at skifte og ikke kunne drømme om at vende tilbage til kønsopdelte gange igen.

Det betyder selvfølgelig, at pige- og drengefællesskabet skal dyrkes på anden vis, men det kan vi også sagtens. De anbefalinger, som vi har fået, tyder på, at det især for de lidt svage i hierarkiet er en kæmpefordel med blandende gange, hvor hakkeordenen er mindre udtalt og kulturen lidt mere afdæmpet. Dette har været afgørende for vores beslutning, fordi de stærkeste i hierarkiet skal nok få et fedt år uanset hvad.

Den daglige rengøring og oprydning på værelse, bad og toilet er du selv med til at stå for sammen med dine værelseskammerater.

På gangene er der mulighed for at bruge vaskemaskine (10 kr) og tørretumbler (gratis), så der er ingen undskyldning for at slæbe vasketøjet med hjem ;)

"Værelset er det sted, hvor man ALTID kan komme ind, hvis man vil være sig selv eller hygge sig med rum-boerne."
Sofie 9.kl
Måske skulle du også læse