Kunstgræsanlæg til fodbold på Vedersø Idrætsefterskole

20-12-2019

Fodboldfeberen breder sig i Vedersø. På de to efterskoler Vedersø Idrætsefterskole og The International satser man nemlig på fodbolden. Derfor har man besluttet at udvide faciliteterne med et kunstgræsanlæg, der forventes at stå klar i sommeren 2020.


Når solens stråler om sommeren rammer det grønne græs, er der fuld fart på fodbolden udenfor på Vedersø Idrætsefterskole og The International – Danmarks Internationale Efterskole. Bolden flyver i fulde fart gennem luften og rammer plet i målets øverste højre hjørne med den velkendte - og uendeligt tilfredsstillende - lyd af en bold, der fanges i nettet. Swiiiish. Men når vinteren ankommer, må spillerne indendørs eller til Ringkøbing for at træne. Det skal snart være slut. Et spændende projekt er nemlig undervejs. Vedersø skal have sin helt egen kunstgræsbane, så eleverne kan spille udendørs hele året rundt.

Vestjyllands bedste kunstgræsanlæg
Planerne for kunstgræsanlægget har været undervejs i et stykke tid og er nu klar til at blive sat i værk. Bestyrelsen på Vedersø Idrætsefterskole og The International – Danmarks Internationale Efterskole har godkendt projektet, og finansieringen er på plads.

Når kunstgræsanlægget står færdig, hvilket forventes at være i sommeren 2020, vil det være det bedste kunstgræsanlæg i Vestjylland. Det skyldes, at skolerne har valgt, at den skal have det nyeste udstyr - blandt andet en Goal-Station. Dette valg skaber stor glæde hos den UEFA-certificerede cheftræner Martin Holk Pedersen, som er kommet til Vedersø i år med erfaring fra store klubber som Randers og AGF:

"Man kan vist roligt sige, at jeg glæder mig. Den nye kunstgræsbane med Goal-Station er en kraftig opgradering af vores fodboldsetup. Det giver os bedre muligheder for at spille en masse fodbold og arbejde seriøst året rundt. Derudover giver den nye Goal-Station helt unikke muligheder for at arbejde med databaseret træning, hvor den individuelle spillers tekniske færdigheder vil være et centralt fokuspunkt."

Fuld fart på fodbolden
Fodbold har sammen med Gymnastik, Spring, Dance og Badminton været en af de store prioriteter på Vedersø Idrætsefterskole og The International de seneste år, og den nye udvidelse med kunstgræsanlæg er en del af denne prioritering.

”Vi har allerede en stærk fodboldprofil, men vi vil blive ved med at forbedre os og give fodbolden de bedste forudsætninger her i Vedersø. Derfor har vi valgt at investere i et kunstgræsanlæg. Når det står færdigt, vil det være det fedeste i Vestjylland, for det er den måde vi gør tingene på i Vedersø, og vi opgraderer samtidig på både trænerfronten og mængden af træning man kan få, så vi kan matche de unges ønsker og lege med, hvor det er sjovt, samtidig med at der er plads til alle, hvilket betyder rigtig meget for os. Jeg ser personligt frem til at se vores elever bruge anlægget til både træning og leg hele året rundt,” fortæller forstander Kim Skouborg med stor begejstring.

Anlægget vil blive en del af Vedersø Idrætsefterskole og The International’s i forvejen omfattende idrætsfaciliteter, der blandt andet inkluderer to udendørs fodboldbaner, to idrætshaller, et træningslokale og et moderne springcenter.