TeamGym EM

04-10-2016


I uge 41 vil EM i TeamGym blive afviklet i Slovenien, hvor Danmark nok engang drager af sted med hold i samtlige rækker. Hold der har ambitioner om medaljer, og som der er store forventninger til.

Andreas Rahbek (elev11/12) og Kenneth Randeris (elev09/10) er at finde blandt de 10 herregymnaster, der skal tage medalje med hjem til Danmark. Begge to drenge der ved, hvad det handler om, da de også var med på Gj.Sdr. hold, der vandt guld til NM sidste år.

Holdet består 50% af drenge fra Gj. Sdr, og resten er fra de andre TeamGym-hold rundt i Danmark. Så de er en kerne, som kender hinanden ret godt. ”Selvom vi i Danmark har folk afsted på verdensholdet, så vil det være relativt begrænset, hvad herreholdet ville kunne blive forstærket med. Det er et sindssygt stærkt hold”,  lyder det smilende fra Kenneth.

Gymnasterne har haft et langt forløb, hvor de har arbejdet målrettet frem mod denne konkurrence ved siden af deres træninger i deres lokale foreninger. De har lige haft en god testkonkurrence her 3 uger før EM, hvor der kun var mindre udfald. Det var en langt bedre testkonkurrence end tidligere,  hvor der blev sprunget til hård, men med god opbakning blandt de 600 fremmødte tilskuere i Svendborg, der skabte rigtig fin stemning, fik de lavet sikre spring ift., hvor de ligger som hold lige nu. ”Nu herefter kører vi lidt ned efter testweekenden. Vi har lidt småskader, og der har været lidt udskiftninger, men ikke noget betydningsfuldt, da vi ved hvad folk kan”, siger Kenneth.

”Der er meget høj sværhedsgrad i springene, og så har vi mulighed for at stykke sammen på flere måder, da alle stort set byder ind på omgangene, og kun en enkelt skal måske være med i 6 omgange. Det er en bred trup, da vi er godt skruet sammen”, siger Andreas. Begge drenge kan byde ind med spring i trampolinen og reserve-tjanser på banen.

Der satses igen på høje udgangskarakter over hele linjen, så der kommer knald på. Serien er også sværere momentmæssigt selvom de i Gj.Sdr. også er vant til at have svære momenter med. ”Vi skal være 10 på gulvet og har reserver med, hvis vi 7-9-13 skulle løbe ind i skader”, udtaler Kenneth. ”Holdet er ikke endelig sat endnu 100%, men vi var begge to blandt de 10, der lavede rytme til testkonkurrencen. Så vi håber på, at vi også er at finde på gulve,t når seriemusikken startes, og det går løs i Slovenien”, udtaler Kenneth.

Det er altid spændende, hvilke forhold konkurrencer i udlandet kommer til at foregå under. Specielt nu her hvor det er et relativt nyt land indenfor TeamGym-verdenen. Selve konkurrencen i Maribor, Slovenien, bliver i en lille hal med plads til kun 1500 tilskuere. Opvarmningshallen bliver i et telt, så der må gerne være varmt stadigvæk i syd-Europa. Billetterne er udsolgt allerede, men mon ikke der nok skal være fin opbakning hjemmefra. Det forlyder, at en efterskole fra Sjælland tager af sted med en flok elever derned.

Forventninger har der ikke været den store snak om på holdet - hverken gymnasterne imellem eller med trænerne. De regner da med at være i top 2 sammen med svenskerne, men det er guldet der tæller. Det begynder først nu for alvor at komme tæt på, så ”krilleren” i maven har ikke rigtig meldt sig endnu, men det kommer helt sikkert. Det psykiske spil mellem nationerne er heller ikke rigtigt begyndt nu. Andreas og Kenneth er sikre på, at holdene holder kortene tæt ind til kroppen, for der kommer ingen videoopdateringer fra landene af. ”Så alt er som det plejer. Det starter først for alvor, når vi ankommer til hallen”, kommer det fra Kenneth.

Deltagelsen i EM er for gymnasternes egen regning, og Vedersø Idrætsefterskole støtter igen de to meget talentfulde gymnaster med et økonomisk sponsorat, som da de var i Island. ”Når vi har så dygtige tidligere elever, der kan noget ekstraordinært, og som ikke har glemt deres gamle skole, så kan vi sagtens se et perspektiv i at støtte dem”, udtaler viceforstander Michel Christensen. Der er indgået aftale om, at de to blandt andet også kommer forbi skolen for at gæstetræne eleverne og fortælle om EM, når det hele er overstået. Desuden vil de to berette om deres oplevelser og træninger op til og undervejs.

Følg med på vie.dk og skolens Facebookprofil.