Værelsesbytte

Vi laver værelsesbytte og har blandede gange med det forpligtende fællesskab og den enkelte elevs udvikling i fokus

Værelsesbytte er med til at give eleverne den nødvendige mulighed for at være i konstant udvikling hele året igennem fremfor bare ”at holde ud” og tilpasse sig.

Det udfordrer og udvikler elevernes sociale kompetencer i den omstilling og tilpasning, der skal til i et værelsesbytte. Dermed opnår eleverne større åbenhed og tolerance over for andre – også folk, der har andre behov og interesser end dem selv.

 

Det handler om relationer

Vi har værelsesbytte to gange om året, hvilket giver flere muligheder, større overskud og størst mulig berøringsflade. Ved at blande eleverne og tvinge dem ud i nye relationer ønsker vi at elevholdet oplever at få en større ansvarsfølelse for hinanden og samtidig oplever styrkerne og værdierne i det store fællesskab. Klikedannelser bliver væsentlig vanskeligere og konstant udfordret, hvilket vil give det store fællesskab de bedste forudsætninger.

De blandede gange, hvor piger og drenge bor dør om dør, er med til at underbygge vores ønske om oplevelsen af værdierne i det store fællesskab - også på tværs af kønnene. Historisk startede vi i skoleåret 16/17 med værelsesbytte, og blandede gange har vi haft siden skoleåret 18/19.

Værelsesbytte og blandede gange er med til at underbygge vores værdiggrundlag hvor der bl.a. står:

Vi ser opdragelsen som et dannelsesprojekt, hvor målet er at udvikle mennesker til både at have selvforståelse, forståelse for andre og vilje til at yde noget for fællesskabet.
Skolens værdigrundlag

 

Hør Lisette forklare, hvorfor vi har valgt at køre med værelsesbytte på Vedersø Idrætsefterskole