Profilfag
Dans

 

Brænder du for god musik og blæret koreografi? 

Op til 4 timer om ugen, er der mulighed for at blive undervist i en stribe af stilarter. Du vil få undervisning i: Locking, house, Hip Hop, moderne, floor work, jazz, waacking og contemporary. 

Et år på profilfaget Dance udvikler dig både som danser men også personligt. Du bliver en del af et hold, hvor I arbejder sammen et helt år og i fællesskab danner en atmosfære, hvor der er plads og tryghed til at danse, til at fejle og til at dygtiggøre sig. 

EN MINI-DanSEUDDANNELSE på et EFTERSKOLEÅR

Dedikation.Koncentration.Motivation.Træning.Træning.Træning.Og.Mere.Træning

Danseåret på V.I. er opdelt i 3 perioder. 

  1. august - november

Danseåret starter med to spor. Det første er "Der hvor alle streetstyles kommer fra"; funkmusik og Locking. Det andet spor er det klassiske som kommer fra balletten.  

  1. november - marts

Hip Hop og House er den ene overskrift for anden periode. Det andet spor er moderne og floor work. Vi har typisk gæstelærere udefra, som underviser i jazz, waacking og contemporary. 

For udtagede elever, er den store overskrift for anden periode også opstart med DM-træning. 

  1. marts - juni 

Opvisningssæsonen kører her for fuld tryk, og danserne har deres eget indslag i skolens fælles gymnastikopvisning. De turnerer desuden også med eget show. Der er også DM i dans for efterskoler i løbet af foråret. Det er også i denne periode, at danserne bliver skubbet ud i soloperformances og impro. 

HVOR DYGTIG KAN DU BLIVE PÅ ET ÅR? 

Du skal acceptere statistik-cookies for at se denne video.

PÅ scenen i BOXEN og til DM for efterskoler!

I løbet af foråret, er vi rigtig meget afsted på turné med vores gymnastikopvisninger. Et highlight ved vores opvisning er helt sikkert, hvad vores dansere også kan gøre ved et show! Derfor får du, med profilfaget i dance, muligheden for at vise det hele frem til over 25 opvisninger rundt i hele Midt- og Vestjylland. Og også på gulvet i boksen, til det årlige efterskoleevent med op mod 2500 tilskuere. 

Vi tør godt være ambitiøse på vores danseres vegne – og derfor sigter vi hvert år også efter at komme med til Danmarksmesterskaberne i dans for efterskoler! 

Du skal acceptere statistik-cookies for at se denne video.

Hvor meget dans, vil du have i dit skema? 

Hos os vælger du selv, hvordan noget af dit skema skal se ud! Vil du have dans 1,2,3 eller 4 timer om ugen? Samtidig tager du stilling til dine valgfag i hhv. august, november og marts! Har du lyst til at kaste dig ud i noget helt andet,  kan du justere og måske prøve ét af vores andre profildag. Du kan også få lov at fortsætte med et skema, hvor du max'er helt ud på DANCE. Det bestemmer du! 

Sebastian Pilgaard Andersen

Dance & Støttelærer

Frederikke Bundgaard Stensig

Dance, gymnastik, VIDA-holdet og dansk