Øvrige valgfag - de kreative

Som ikke-idrætslige valgfag kan vi tilbyde dig en bred vifte af sproglige, musiske og kreative valgfag.

Hver aften står skolens musikrum og kreative værksteder åbent for fri afbenyttelse. Skolen råder både over en masse musikinstrumenter men også udstyr til fx digitale medier, film- og digitalkameraer, syning, billedkunst, genbrugsdesign, smykke- og håndarbejde.

Spansk eller Kinesisk

Brænder du for at lære forskellige sprog, og vil gerne være klædt på til et arbejde eller studie i udlandet på et fremmedsprog. På Vedersø Idrætsefterskole kan du ud over engelsk og tysk få valgfag, hvor du møder andre af verdenens vigtigste fremmedsprog.

På dette punkt er vi ret unikke indenfor efterskoleverdenen, da vi som idrætsefterskole netop kan tilbyde disse 2 valgfag. Formålet med fagene er at lære dig grundlæggende spansk eller kinesisk uanset din tidligere erfaring med sproget. 

Der arbejdes med grammatik og kilder, der afspejler de enkelte elevers niveau, og der veksles mellem læsning, skrivning, lytning og tale. Der følges ikke et specifikt pensum, men i stedet arbejdes der på tilegnelsen eller forbedringen af specifikke sproglige kompetencer, der skal udgøre fundamentet for senere undervisning i spansk eller Kinesisk.

Medier og Jounalistik

Valgfaget vil hjælpe dig med at få en forståelse for mediernes verden og arbejde med den på kreative måder. Du vil komme til at lave en masse spændende praktiske projekter, der vil forbedre dine evner - uanset hvilket niveau du er på nu. Det er evner, du vil kunne bruge i dine videre studier og resten af livet.

Kreativitet og teori
Du vil komme til at skrive fængende fortællinger, redigere engagerende videoer og tage tankevækkende billeder. Ikke mindst vil du lære en masse om mediernes verden, samfundet og hvordan man forholder sig kritisk til disse. Vores professionelle undervisere vil være med hele vejen og sørge for kompetent undervisning og støtte. Det er et fag, hvor dit engagement og input er altafgørende! 

Marketing og kommunikation
Mediernes verden er ikke kun journalistik. Derfor vil du også få mulighed for at fordybe dig i PR og kommunikation på de sociale medier. Evner, der virkelig bliver værdsat i det moderne samfund - og som man samtidig kan have det sjovt med at lære og lege med.

E-Sport

Er du vild med gaming? Her kan du få lov til at game uden at mor kommer og forstyrrer med støvsugeren. Faget tilbydes som valgfag, der ligger om aftenen, så det er uden for skoletiden!

Vi vil arbejde med at udvikle vores evner inden for samarbejde og strategisk tænkning indenfor gaming ved at deltage i de spil og aktiviteter, der optager unge mennesker i deres hverdag. Vi vil gerne løfte det op på et højere socialt og kommunikativt niveau.

Vi har alle vores styrker og svagheder, som det handler om at identificere for efterfølgende at kunne arbejde målrettet med disse, så vi i teamet kan gøre brug af disse. Vi skal nemlig turde at fejle og søge udfordringer i spillene, så vi udvikler hver vores individuelle niveau. Kort sagt: det handler om spilviden og dygtiggørelse af dine skills, kundskaber og færdigheder. 

To ting er dog vigtigt: Udøve fair play og så skal vi hygge os MAX undervejs.
Eneste krav: du tager dit eget udstyr med, og du kan sagtens være med selvom, du har en bærbar.

Musik

Musik udgør en stor del af vores hverdag, og der er ganske givet mange af dine  kammerater - måske også dig selv - der spiller eller gerne vil lære at spille på et musikinstrument.

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

Målet med undervisningen er, at du opnår oplevelser og personlig udvikling på det musikalske område. Indholdet i timerne vil være målrettet dig og kan indeholde sang, rytmisk sammenspil, musikteori og musikorientering.

Drama

Dramatiske udtryk, kropssprogets virkemidler og evnen til indlevelse i en given rolle er hovedingredienserne i dette fag.

Gennem teater og drama forsøger vi at skabe og udføre, opleve og bedømme dine egne og andres dramatiske kunst.

Billedkunst

Igennem billedkunst lærer du at bruge og forstå billedsproget som et personligt meddelelses- og udtryksmiddel. Vi arbejder med tegne-, male- og skulpturopgaver og får kendskab til forskellige materialer og arbejdsmetoder. Så er du typen der brænder for det kreative eller også har brug for roen og fordybelsen oven på en aktiv dag, så er faget lige noget for dig.

Smykkeværksted

Er du vild med smykker og accessories og vil du gerne lære at lave det selv? Mennesket har igennem hele dets eksistens pyntet sig med smykker i alle afskygninger. Selv den dag i dag er smykker en del af vores hverdag. Og hvorfor ikke selv lave sine egne smykker af forskellige materialer såsom træ, tin og ædelmetal.

Syning

Skal man absolut købe alt sit tøj, eller kunne man fx selv kaste sig ud i at designe, sy eller dekorere sit eget tøj?

Igennem selvvalgte opgaver og ønsker får du kendskab til fremgangsmåder, som kan anvendes ved arbejde med tekstiler samt viden om redskaber og andre materialer.