Fodbold og efterskole er en fed kombination

Fodbold på højeste niveau - men med plads til alle! Vi er en af Vestjyllands førende fodboldefterskoler!Fodbold er både for drenge og piger, og selvom faget er et af vores allerstærkeste profilfag, er der plads til alle. Du kan være sikker på stor personlig udvikling som spiller, og du vil blive udfordret lige nøjagtig der, hvor du er, i samspil med dygtige trænere og kammerater der elsker fodbold ligesom dig!

Undervisningen består i høj grad af teknisk træning med masser af 1. berøringer, vendinger, finter, driblinger og sparketeknik, men vi arbejder selvfølgelig også med den taktiske og fysiske del - og nå ja, så har vi fra sommeren 2020 Vestjyllands fedeste kunstgræsanlæg sammen med vores to gode græsbaner, så vi har optimale faciliteter året rundt!

Vi spiller som den første skole i Ringkøbing-Skjern Kommune med i Skoleligaen og den bedste efterskolerække i Danmark, så der er masser af kampe på højeste niveau for dig, der brænder for fodbold. Derfor vil fodboldrelevant konditions- og fysisk træning også være en del af træningspassene for især førsteholdene, så vi er skarpe, når det gælder. Alle andre kommer selvfølgelig også ud og spille kampe!

Spil fodbold på efterskolen

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at personlig dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd ikke bare kan forenes, men forstærker hinanden. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil. Vi spiller både kampe på højeste niveau og med vores naboskoler i god sportsånd, så der er kampe for alle - både drenge og piger, 1. og 3. hold, og alle er lige vigtige for os, for vi er ikke elitære i vores tilgang til idræt og sport!

Vi niveaudeler i fodbold ligesom i de boglige fag i de sammenhænge, hvor vi mener, det giver bedst udbytte for den enkelte og fællesskabet, og hvor det kommer alle til gode. Du vil gennem fodboldtræningen få hurtigere fødder, bedre kropskontrol og balance, end du havde troet muligt uanset dit udgangspunkt - og samspillet med gymnastikken vil give dig fantastiske resultater!

Vi har dygtige undervisere med solid trænerbaggrund og uddannelse på højt niveau. Nogle har læst idræt på universitetet og alle har DBU-trænerlicenser - og så er vi stolte af at have Henrik "Tømrer" Pedersen som gæstetræner i løbet af sæsonen. Her er fokus særligt på afslutninger og de spidskompetencer Henrik kan byde ind med efter næsten 20 år som professionel fodboldspiller med masser af mål i både Superligaen og Premier League.

Gode faciliteter så fodbolden bliver en leg

Vi har ikke mindre end 3 fodboldbaner - inklusive Vestjyllands fedeste kunstgræsanlæg fra sommeren 2020 - så vi har perfekte forhold året rundt.

Vi gør meget ud af, at det er helt ok at dyrke flere interesser, og mange af vores elever spiller mest fodbold efterår og forår, hvor vi har op til 4 træninger om ugen, mens de vælger at supplere med andre interesser om vinteren, hvor de måske kun spiller fodbold 1-2 gange om ugen. Det kan lade sig gøre, fordi vi har 3 valgfagsperioder, hvor man kan vælge frit og kombinere fuldstændig som man vil - og mange af vores elever er dygtige til flere sportsgrene.

Det er også muligt at gå på vores internationale afdeling og spille lige så meget fodbold. Der har man ikke obligatorisk gymnastik men til gengæld får man et meget anerkendt internationalt eksamensbevis fra Cambridge IGCSE og et netværk af venner fra både Danmark og resten af verden i et engelsktalende miljø, som vil give dig et forspring sprogligt i den globale verden vi lever i. Hvis det lyder interessant, kan du læse mere her.

Den tekniske fodboldtræning på efterskolen

Vi har stor fokus på den tekniske del af fodboldtræningen. Fodboldtekniske færdigheder er nemlig alfa omega, når det gælder om at slå modstanderne.

Vi udfordrer og afprøver hinanden i en-mod-en og to-mod-to situationer, og vi koncentrerer os om at få den rette timing i finter og driblinger. Vi fokuserer også på den rette timing, når vi træner pres i forskellige situationer. Herudover øver vi forskellige omstillinger i spillet - blandt andet hurtige angreb og lange returløb. Vi træner 1. berøringer, vendinger og præcise afleveringer, så du får den helt rette boldføling.

Det er også vigtigt, at du som fodboldspiller kan skabe og udnytte et overtal. Du bliver derfor trænet i at kunne orientere dig på banen og i at gøre dig spilbar for dine holdkammerater.   

De taktiske færdigheder

I kombination med de tekniske boldfærdigheder har vi også stor fokus på den taktiske del. Det er nemlig relevant, at du som fodboldspiller tager de rigtige beslutninger i løbet af en kamp, så du og holdkammeraterne ikke mister bolden til modstanderne.

Vi træner derfor i at vælge den mest hensigtsmæssige løsning i de enkelte spilsituationer. Du lærer, hvornår du selv skal drible med bolden frem for at spille bolden videre til din medspiller - og omvendt. Og vi øver os i at spille bolden de rigtige steder hen, så vi skaber fordele og gode målchancer.

For at få en grundig forståelse for det taktiske spil studerer vi også komplekse mønstre og løsninger. Vi tager udgangspunkt i spillets opbygning, så du får følingen med de mange taktiske delelementer. På den måde kan vi udmanøvrere modstanderne og vinde kampen. 

Fysisk træning

De fysiske krav til fodboldspillere er store. Spillet er hurtigt og kræver mange kræfter og en god stabilitet. Vi integrerer i høj grad den fysiske træning i spillet og spiller bl.a. intervalspil, hvor teknik, taktik og fysik kombineres. Styrke- og stabilitetstræning er også vigtigt, når du vil være en dygtig fodboldspiller, men der er vi begunstiget af, at gymnastiktræningen i meget høj grad hjælper os på vej, så vi kan koncentrere os om spillet med bold i fodboldtimerne. Kombinationen af gymnastik og fodbold er utrolig god og vil komme dig til gode i din personlige udvikling inden for begge fag.

Vi glæder os til at spille med dig og følge din udvikling inden for fodboldens verden. 

Book en rundvisning når det passer jer!

Hvis I bare ikke kan vente på Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften eller Åbent Hus, så er I altid velkomne til en rundvisning når det passer jer!

Udfyld nedenstående formular, og vi kontakter jer hurtigst muligt!Undervisere Fodbold
Måske skulle du også læse