Fodbold og efterskole er en fed kombination

Græs under støvlerne, en perfekt glidende tackling og glæden ved at se bolden inde i netmaskerne.Der er ikke meget, der kan hamle op med følelsen af at lave en perfekt aflevering eller en vigtig scoring. Fodbold på efterskolen er både fællesskab og personlig udvikling, og derfor er fodbolden også en naturlig del af vores idrætsefterskole. Fodbold på VI er både for drenge og piger, og du kan vælge at få fodbold på skoleskemaet en, to eller helt op til tre gange om ugen, hvis du også vælger morgentræning.

Træningen består i høj grad af teknisk træning, hvor vi for eksempel træner 1. berøringer, finter, sparketeknik og afslutninger - og vi har bolden med i langt det meste af træningen.

Vi skal selvfølgelig også arbejde med den taktiske del af spillet, og én ting er sikkert – du kommer i god form og udvikler dig fysisk, for der vil være masser af fodboldrelevant træning både fysisk og motorisk.

Spil fodbold på efterskolen

Et vigtigt element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at personlig dygtiggørelse, stærkt fællesskab og en sund konkurrenceånd ikke bare kan forenes, men forstærker hinanden. Derfor forventer vi ”fairplay” af dig som elev, og man er lige meget værd, uanset om man er på 1. eller 3. holdet.

Vi deltager i efterskolernes forskellige fodboldturneringer og har nogle fantastiske oplevelser med det. Vi spiller for at måle os mod de andre, og vi vil helst vinde - men ikke for enhver pris! Giv plads til andre og lad dig inspirere af kammerater og undervisere. Her er plads til alle uanset niveau, og alle vil komme til at opleve udvikling. 

Vi niveaudeler i fodbold ligesom i de boglige fag i de sammenhænge, hvor vi mener, det giver bedst udbytte for den enkelte og fællesskabet, og hvor det kommer alle til gode. Du vil gennem fodboldtræningen få hurtigere fødder, bedre kropskontrol og balance, end du havde troet muligt uanset dit udgangspunkt - og samspillet med gymnastikken vil give dig fantastiske resultater!

Vi har dygtige undervisere med solid trænerbaggrund og uddannelse på højt niveau. Nogle har læst idræt på universitetet og andre har DBU-trænerlicenser - og så er vi stolte af at have Henrik "Tømrer" Pedersen som gæstetræner hver anden uge i udendørssæsonen. Her er fokus særligt på afslutninger og de spidskompetencer Henrik kan byde ind med efter næsten 20 år som professionel fodboldspiller med masser af mål i både Superligaen og Premier League.

Gode faciliteter så fodbolden bliver en leg

Vi kan tilbyde vores elever hele tre baner at spille fodbold på. Vi har anlagt to helt nye baner, fordi vi gerne vil give vores foldboldinteresserede elever bedre forhold og opgradere vores fodboldtilbud.

Vi er en skole, der er kendt for vores gode forhold. Derfor har vi på efterskolen sørget for, at fodboldfaciliteterne er i orden, så du kan koncentrere dig om, hvor afslutningen skal sidde i målet. Og ikke tænke på, om bolden rammer et hul i jorden - det gør det hele lidt sjovere.

Vi har dermed nu tre boldbaner, hvor du kan spille udendørs fodbold med dine kammerater og mod andre efterskoler. Den ene fodboldbane er udelukkende en kampbane, hvor græsset altid står knivskarpt.

Den tekniske fodboldtræning på efterskolen

Vi har stor fokus på den tekniske del af fodboldtræningen. Fodboldtekniske færdigheder er nemlig alfa omega, når det gælder om at slå modstanderne. I træningen øver vi derfor både driblinger, vendinger, finter og reaktionsteknikker.

Vi udfordrer og afprøver hinanden i en-mod-en og to-mod-to situationer. Og vi koncentrerer os om at få den rette timing i finterne. Vi lærer blandt andet at få den rette timing, når vi øver og kender presset i de forskellige situationer. Herudover øver vi forskellige omstillinger i spillet. Blandt andet hurtige angreb og lange returløb. Vi træner tæmninger, præcise afleveringer og førstegangsberøringer, så du får den helt rette boldføling. 

Det er også vigtigt, at du som fodboldspiller kan skabe og udnytte et overtal. Du bliver derfor trænet i at kunne orientere dig på banen og i at gøre dig spilbar for dine holdkammerater.   

De taktiske færdigheder

I kombination med de tekniske boldfærdigheder har vi også stor fokus på den taktiske del. Det er nemlig relevant, at du som fodboldspiller tager de rigtige beslutninger i løbet af en kamp, så du og holdkammeraterne ikke mister bolden til modstanderne.

Vi træner derfor i at vælge den mest hensigtsmæssige løsning i de enkelte spilsituationer. Du lærer, hvornår du selv skal drible med bolden frem for at spille bolden videre til din medspiller. Og omvendt. Og vi øver os i at spille bolden de rigtige steder hen, så vi skaber fordele og gode målchancer.

For at få en grundig forståelse for det taktiske spil studerer vi også komplekse mønstre og løsninger. Vi tager udgangspunkt i spillets opbygning, så du får følingen med de mange taktiske delelementer. På den måde kan vi snørre modstanderne og vinde kampen. 

Fysisk fodboldtræning

De fysiske krav til fodboldspillere er store. Spillet er hurtigt og kræver mange kræfter og en god stabilitet. Vi integrerer i høj grad den fysiske træning i spillet og spiller en bl.a. intervalspil, hvor teknik, taktik og fysik kombineres. Styrke- og stabilitetstræning er også vigtigt, når du vil være en dygtig fodboldspiller, men der er vi begunstiget af, at gymnastiktræningen i meget høj grad hjælper os på vej, så vi kan koncentrere os om spillet med bold i fodboldtimerne. Kombinationen af gymnastik og fodbold er utrolig god og vil komme dig til gode i din personlige udvikling inden for begge fag.

Vi glæder os til at spille med dig og følge din udvikling inden for fodboldens verden. 

Måske skulle du også læse