Rytmisk gymnastik som valgfag

Som valgfag på Vedersø Idrætsefterskole er formålet med rytmisk gymnastik først og fremmest at opøve dine gymnastiske færdigheder og kunnen, men også at motivere til videre arbejde med gymnastik i det frivillige foreningsarbejde.

Rytmisk gymnastik på idrætsefterskole

Der vil være hold for begynder/let øvede, og der vil være hold for øvet gymnaster: Holdet for begynder/let øvet er for dem, der ikke har lavet så meget gymnastik, men gerne hurtigst muligt vil lære mere ud over den daglige rytmiske pige-gymnastik.

Holdet for de øvede er for gymnaster, der har lavet meget rytmisk gymnastik og som skal udfordres endnu mere, og hvor tempoet er skruet i vejret undervisningsmæssigt.

  • Forskellige former for opvarmning og grundtræning.
  • Bevægelser over gulv.
  • Små sammensætninger og rytmiske serier, hvor der fokuseres på forskellige rytmer, tempi, kropsudtryk samt udnyttelse af rum og planer.
  • Brug af forskellige slags håndredskaber.
  • Forskellige stilarter indenfor funk og hiphop.
  • Leg og samarbejde.
  • Udstrækning og afspænding.

Rytme begynder / letøvede

I valgfaget ”rytme begynder/let øvet” arbejder vi i dybden med grund og rytmegymnastikken. Timerne består af tekniktræning i mange forskellige genrer af gymnastikken, herunder bl.a. gulvarbejde, tyngde, flow og afsæt over gulv. Vi vil have en legende tilgang og tager det i et tempo alle kan følge med til. Vi vil komme til at inddrager elementer fra dansens verden og snuser også til håndredskaber.

Det eneste vi forventer er, at du har mod på at blive udfordret, og at du evner at ”nørde” og fordybe dig. Og så er der ikke noget der hedder ”Det kan jeg ikke finde ud af” – Det har du bare ikke lært endnu, men det kommer du til.  Rytme begynder/let øvede er for dig, der har lyst til at bevæge dig og få større forståelse for gymnastikken.

Rytme øvede

I valgfaget ”rytme øvede” arbejder vi i dybden med rytmegymnastikken. Timerne består af tekniktræning i mange forskellige genrer af gymnastikken, herunder bl.a. gulvarbejde, tyngde, flow og afsæt over gulv. Vi inddrager elementer fra dansens verden og snuser også til håndredskaber.

Niveauet er højt både øvelsesmæssigt og teknikmæssigt. Vi forventer, at du har mod på at blive udfordret, og at du evner at ”nørde” og fordybe dig. Rytme øvede er for dig, der har lyst til at give dig fuldt ud.

Rytme nørd

Valgfaget ”rytme-nørd” er for den øvede rytmegymnast, der har lyst til at nørde teknik fra start til slut. Vi skal blandt andet arbejde i bunden med drejninger, vejrtrækning, tyngde og forlængelse.

Vælg ”Rytme-nørd” hvis du vil udfordres teknisk, men også mentalt - de små detaljer er ofte de vigtigste :-) 

Undervisere Rytmisk Gymnastik