Still going strong

Kristian Hansen gik selv på efterskole dengang, "hvor bedstefar var ung"! 

Jeg har gået i skole i 7 år, hvorefter jeg gik 5 måneder på Brejninggaard fra november til april 1946-47. Det var dengang, hvor dengene gik på efterskole om vinteren og pigerne om sommeren.

Det var lige efter krigen, og vi var tæt på at blive sendt hjem på grund af manglende brænde efter 2. verdenskrig. Så vi elever var selv ude at samle brænde i skovene omkring efterskolen, så vi kunne blive på efterskolen. Vi fik bad en gang om ugen, og vores vasketøj sendte vi hjem til vores mødre med posten.

Dengang havde vi ikke bil, så jeg cyklede selv på efterskole sammen med 2 andre kammerater fra Vedersø. Jeg var kun hjemme til jul og en enkelt gang efter jul. Da vi havde sidste skoledag, fik vi bragt de ting, som vi havde lavet i sløjd hjem med en vognmand.

Efter Brejninggaard var jeg infanterisoldat i Ålborg i 11 måneder. Derefter var jeg på landbrugsskolen Lægaarden i Holstebro i 6 måneder. Jeg har haft egen gård i Borris, og her i Vedersø overtog min kone og jeg min fødegård i 1963. 

I sommeren 1996 startede jeg på Vedersø Idrætsefterskole som pedelmedhjælper, hvor jeg bla. er ansvarlig for skolens affaldsrum, og jeg har kørt tusindvis af kilometer på havetraktoren for at slå skolens græs.

Jeg har været aktiv i mange foreninger og bl.a. været med som frivillig til at bygge gymnastik- og idrætshallen i Vedersø. I min fritid spiller jeg kort og ser sport i fjernsynet.

Min ansættelse

 

  • Pedelmedhjælper, 1996


Uddannelse:
Landmand fra Lægården, Holstebro 1949