Er den rigtige plan lagt fra starten af, vil det bedste resultat opnåes.

Mads Emil Dam går altid all-in på det, der betyder noget her og nu.Mads Emil startede sin gymnastikkarriere i den lokale gymnastikforening Jelling FS ved Vejle. En mixet interesse for bevægelse og det konstante i at søge nye udfordringer passede perfekt ind i gymnastikken. Der gik ikke mange år før, han fandt sig så komfortabelt i gymnastikmiljøet, at Mads Emil vidste, at det var det, som han ville bruge sin tid på.

Efter 11 år med lokalforeningsgymnastik, landsdelshold og et helt år på Gymnastikhøjskolen i Ollerup fandt Mads Emil sig selv i Odense, hvor han begyndte og færdiggjorde en bachelor i Idræt og Sundhed.

På trods af uddannelsens tidslugende krav lykkedes det ham alligevel at presse 8 ugentlige  træninger ind i skemaet, og så kom tiden til at prøve gymnastik og undervisning af som levevej. 

Jeg underviser i

 

  • Tumbling
  • TeamGym
  • Spring
  • Matematik
  • Skades-ansvarlig
  • med@vie.dk

Uddannelse:
STX 2013
Bachelor i Idræt og Sundhed, Odense Universitet 2018

Mit fornemmeste mål med at arbejde med unge mennesker

Efterskoleåret er for mange mennesker et minde for livet. Mit mål er at stedfaste så mange positive oplevelser til dette minde som muligt.

Eleverne skal rystes, ruskes, flyttes og rykkes, så deres grænser udvides, og de bliver alsidige dannede borgere i et verdenssamfund.

Mit ynglingscitatAldrig lad et ’enten eller’ stå i vejen for et ’både og’
Min mor

Mads Emils speciale; gymnastik

– i spændet fra TeamGym til efterskolegymnastikken

Jeg har brugt meget af min tid i opvisningsverdenen, da gymnastikken altid har været i højsædet. Gennem alt fra børne- og juniorhold til aspirant- og rep. hold forskellige steder i landet har jeg suget erfaringer til mig. Jeg har et kæmpe DGI hjerte pumpende i brystet og mener, at opvisningsgymnastik er en konstant foranderlig størrelse, og det kan noget helt specielt.

Parallelt med opvisningsgymnastik er der en konkurrencegymnastikverden, hvori TeamGym efter min mening ligger sig helt tæt op af DGI gymnastik. Hvor DGI er af en foranderlig størrelse, der udvider sig i alle mulige retninger, ser jeg TeamGym som en landevej, der bliver længere og længere, og hvor grænserne for sværhed og udførelse bliver rykket år efter år.

I Teamgym står man med et hold i ryggen og har 3 discipliner man skal i gennem: trampet, tumbling, rytmisk sekvens. Man har ét skud i bøssen til at levere sin toppræstation, og hvis én fejler, så fejler alle!

Teamgym er mere end bare tre discipliner man skal mestre. Det er en langsigtet plan, der starter hjemme i træningssalen. Den rytmiske sekvens skal have den bedste kombination af sværhed i forhold til dets udførsel baseret på holdets kunnen. På trampet og bane skal den korrekte plan udtænkes fra sæsonens start for at sikre sig de mest perfekte spring. Det er vigtigt at ramme balancen mellem sværhed og sikkerhed.

At placere sig selv midt i den proces har været mit mål siden jeg opdagede TeamGym.

Mit sejeste hashtag#guldvindesiefteråret #DGS